-De wederopstanding van Lazarus, één van Caravaggio’s bekendste werken.

Italiaanse kunstdeskundigen hebben in Milaan ongeveer honderd schilderijen en tekeningen van de kunstenaar Caravaggio ontdekt. Hij heeft de werken waarschijnlijk tussen 1584 en 1588 gemaakt, toen hij leerling was bij Simone Peterzano. De doeken hebben een geschatte waarde van 700 miljoen euro.

Dat meldde het Italiaanse persbureau ANSA donderdag, 5 juli 2012 Het zou een ongekende ontdekking zijn, omdat er maar enkele tientallen werken van Caravaggio bekend zijn.

Ontdekkers Maurizio Bernardelli Curuz en Adriana Conconi Fedrigolli hebben een e-book over de vondst geschreven. Dat is vanaf vrijdag te koop bij Amazon.com.

Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571-1610) staat bekend om zijn felle kleuren en lichteffecten, maar ook om zijn veelbewogen leven. De schilder was voortdurend betrokken bij vechtpartijen. In 1606 doodde hij een liefdesrivaal in een zwaardgevecht. Hij vluchtte uit Rome en stierf 4 jaar later, totaal berooid aan malaria of de griep.

Na zijn dood raakte Caravaggio in de vergetelheid. Pas in de twintigste eeuw werd hij herontdekt. Zijn werken hangen onder meer in de Uffizi in Florence, de National Gallery in Londen, het Louvre in Parijs en het Prado in Madrid.